13 Aralık 2015 Pazar

Nicolas Bouvier „Unterwegs Geschichten vom Reisen“ - Abbas Köksal


Der Autor wurde in Lancy, 1929 geboren und ist in der Schweiz gestorben. Nach seinem Abbruch des Studiums startete er eine Reise. Weil Bouvier ein individualistischer Autor war, hat er die Reise 1953 ohne materielle Hilfe mit dem eigenen Kleinwagen gemacht. Die Reise verlief über den Balkan der Türkei, Pakistan und Afghanistan. Aufgebrochen ist er mit dem Maler Thierry Vernet. Bouvier wurde während seiner Reise krank*, wo sich die Wege in Kabul mit dem Maler Thierry Vernet später trennten.

2 Aralık 2015 Çarşamba

Bir Çift Yürek - B. Asena Dereli



Avusturalya’nın yerlileri olmalarına rağmen halkın bu Aborijin soyundan gelen insanları sevmemesi onu derinden etkiler. Bu insanlara çalışma alanının sağlanmaması yazarın bu gençlerle ilgili bir çalışma başlatmasına sebep olur. Bu çalışma “Sineklik Yapımı” çok ses getirir ve başarı elde eder. Bu çalışmalar sonucu yazar bir davet alır ve bunun üzerine bilmediği bir yere gitmeyi kabul eden yazar nelerle karşılaşacağını bilmeden bu serüvene atılmıştır. Birkaç günlüğüne gittiği bu gezinin sonucunda aylarca orada kalacak, birçok zorlukla karşılaşmasına rağmen hayatına yeni bir yön verecektir. Bugüne kadar edindiği hiçbir bilgi, hiçbir inanç onu bu denli etkilememiştir.

20 Ekim 2015 Salı

Buddenbrooklar Kitabında Bireyin Toplumdaki Yeri - B. Asena Dereli



     Bu makalede Thomass Mann’ın Buddenbrooklar Bir Ailenin Çöküşü adlı kitabı üzerinden birey ve toplum ilişkileri ile ilgili gözlemler paylaşılacaktır. Kitabın yazıldığı dönem ve Burjuvazi’nin o dönemdeki yeri de göz önünde bulundurularak bireyin 19. yüzyılda yerini nasıl belirlediğini göreceğiz.

12 Haziran 2015 Cuma